Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Υπό αναδιάταξη το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

σημαντικές αλλαγές αναμένεται να υποστεί κατά το προσεχές χρονικό διάστημα το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, στο πλαίσιο της ένταξής του στον κύκλο των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, στα οποία θα αναπτυχθούν μονάδες κομβικού χαρακτήρα για ολόκληρη την Περιφέρεια.

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχει συντάξει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Λυκούργος Λιαρόπουλος, για την αναδιάρθρωση των νοσοκομείων της χώρας -και ειδικά αυτών της 3ης και 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας- το Νοσοκομείο Καβάλας πρέπει να ενταχθεί στον Κύκλο των νοσοκομείων της Κεντρικής και Ανατολικής Μακεδονίας, να ενταχθεί στα νοσοκομεία δικτύου για ασθενείς με καρδιακές παθήσεις και να αναπτύξει Μονάδα Αγγειακών Εγκεφαλικών Επεισοδίων, με προμήθεια Μαγνητικού Τομογράφου απαραιτήτως.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη μελέτη Λιαρόπουλου, το Νοσοκομείο Καβάλας εντάσσεται στα εξειδικευμένα κέντρα για την:

• Ανάπτυξη Διαβητολογικής Μονάδας Τύπου ΙΙ (και ενίσχυση με προσωπικό)
• Ανάπτυξη Μονάδας Αναπνευστικής Αποκατάστασης Τύπου ΙΙ και
• Ανάπτυξη Ογκολογικής Μονάδας τύπου Ι.

Οι τελικές αποφάσεις για την αναδιάρθρωση του Γ.Ν. Καβάλας αναμένεται να ληφθεί στις 30 Ιουνίου από τους υφυπουργού Υγείας, Μιχάλη Τιμοσίδη και Χρήστο Αηδόνη, ενώ οι τελικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τους ίδιους την 1η Ιουλίου.

Πηγή: Kavalanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...