Κυριακή 8 Μαΐου 2011

Κινητικότητα για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα

ergotaxioΜέσα στην επόμενη εβδομάδα, αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή για τα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, ενώ μέσα σε ένα μήνα, εκτιμάται ότι θα ανακοινωθεί και το πόρισμά της. Αυτό προκύπτει από δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη, στη ΝΕΤ.


Όλο το ρεπορτάζ

Παράλληλα, ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι δεν είναι μόνο στενά οικονομικό ζήτημα, αλλά στόχος είναι να διορθωθούν οι αδικίες που υπάρχουν. Ήδη ο αριθμός των εργαζομένων που ανήκουν στα ΒΑΕ, υπολογίζεται σε 530.000, αριθμός μειωμένος σε σχέση με το παρελθόν και σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στην ανεργία στον κλάδο της οικοδομής. Εκτός από το θέμα των ΒΑΕ, ο κ. Κουτρουμάνης προανήγγειλε την κατάθεση νομοσχεδίου εντός των ημερών, με το οποίο θα καθίσταται πιο ευέλικτο το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των φαρμάκων, ανέφερε ότι η φαρμακευτική δαπάνη θα μειωθεί ακόμα κατά ένα δισεκατομμύριο ευρώ μέσα στο 2011, σχολιάζοντας ότι αυτό ενοχλεί τους φαρμακοποιούς, παραδεχόμενος ότι υπάρχουν καθυστερήσεις στην πληρωμή τους, αλλά λέγοντας ότι δεν μπορούν να εκβιάζουν.

Πηγή: NET

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΝΕΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ Ι.Μ.Φ.Ν.Θ.

Νέος Μητροπολίτης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου, στη θέση του μακαριστού Προκοπίου, εξελέγη από την Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας, ο α...